Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi Hakkında:

1-           Eğitimler,  Aktif Psikoloji Akademisi ve Bilişsel Davranışçı Terapi Enstitüsü organizasyonu ile düzenlenmektedir.

2-           Online Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi ile katılımcıların Bilişsel Davranışçı Terapi örnekleri üzerinden psikoterapi yapmaya başlayacak seviyeye ulaşması amaçlanmaktadır.

3-           Eğitim,6 modül 52 akademik saattir. Eğitimin ilk modülünde Bilişsel ve Davranışçı terapilerde temel kuramlar, klinik değerlendirme içeriği ile görüşme yapılandırma ve yürütme, vaka formülasyonu, terapi planlama ve seans yapısı, terapötik ilişki gibi temel konular işlenmektedir.

4-           Eğitim içeriği, süresi ve standardı American Academy of Cognitive Therapy (ACT)'nin kuramsal eğitim programlarına paraleldir. ACT’nin temel hedefi kognitif terapi’nin uygulama alanındaki standartlarını yükseltmek, bu alanda gerekli olan bilgi ve beceriye sahip, nitelikli kognitif terapistler yetiştirmek ve bu terapistleri sertifiye etmektir. ACT, nitelikli ve etkili kognitif terapistler yetiştirebilmek amacıyla geliştirilen kıdemli bir sertifikasyon programına sahiptir. Kognitif Terapi Akademisi bu sertifikayı vermeden önce ruh sağlığı alanında başvuran bütün adayların bilgi ve becerilerini değerlendiren ve buna dayanarak bilişsel-davranışçı terapistleri sertifiye eden tek organizasyondur.

5-           BDT yaklaşımıyla ele alınacak rahatsızlıklar: (Depresyon, Yaygın Anksiyete, Obsesif  Kompülsif Bozukluk, Özgül Fobiler, Uçak Fobisi, Sosyal Anksiyete, Panik Bozukluk ve Agorafobi, Somatoform Bozukluk, Somatizasyon Bozukluk, Konversiyon Bozukluk, Hipokondriazis, TSSB, Şizofreni, Diğer Psikotik Bozuklular ve Bipolar Bozukluk, Sınav Kaygısı)

6-           Her modülde yer alan konular, Bilişsel Davranışçı Terapi teknikleri çerçevesinde çeşitli Role-Play uygulamaları, Bilişsel Terapi vaka yorumlama örnekleri, konuyla ilgili geçmiş seans ses kayıtları ile desteklenerek, her bozuklukta yapılacaklar seans-seans katılımcılara aktarılmaktadır.

7-           Prof. Dr. Murad Atmaca’nın yıllar içinde hazırladığı yaklaşık 2300 eğitim slaytı katılımcılara ücretsiz verilmektedir. Eğitim materyali kapsamlı bilgi içermekte ve her bir sorunun değerlendirmesinde kullanılabilecek ölçeklerle birlikte tedavi planlama ve yürütme için gerekli formları içermektedir.

8-           Eğitimin tamamı Prof. Dr. Murad Atmaca tarafından verilmektedir.

9-           Aktif Psikoloji Akademisi, BDT Eğitimi programlarında Prof. Dr. Murad ATMACA’nın zengin bilgi ve deneyimini katılımcılarla paylaşmakta; bağımsız, eleştirel düşünceyi, bilimsel merakı ve entelektüel yaratıcılığı tetikleyen bir öğrenme ortamı yaratmaya önem vermektedir.

10-        Eğitimi tamamlayan katılımcılara 196 ülkede geçerli uluslararası akreditasyona sahip, İngilizce ve Türkçe olacak şekilde Aktif Psikoloji Akademisi ve Bilişsel Davranışçı Terapi Enstitüsü onaylı, QR belge doğrulamaya sahip “Katılım Belgesi” verilmektedir.  Katılımcı, katılım belgesi ile meslek yetki sınırları içerisinde BDT uygulamaları yapabilir.

11-         Süpervizyon’a katılmak isteğe bağlıdır. Ücretli ve ücretsiz olmak üzere iki tür süpervizyon seçeneği vardır.

Ücretsiz Olarak, Aktif Psikoloji Akademisi’nden BDT eğitimi alan katılımcılara özel Prof. Dr. Murad ATMACA süpervizörlüğünde her ay düzenli şekilde süpervizyon toplantıları gerçekleştirilmektedir. Eğitim sonrası danışan alan katılımcılar  online olarak süpervizyon desteği alabilirler. Danışan almamış katılımcılarımız ise toplantılarımıza dinleyici olarak katılabilirler. Aynı şekilde tüm katılımcılarımız Prof. Dr. Murad ATMACA’ dan her zaman e-mai ile destek alabilmektedir.
Ücretli Olarak, Grup Süpervizyonu seçeneği vardır. Katılım için iki farklı hastanın/danışanın ilk seansı hariç seans ses kaydı ve bir hastanın/danışanın vaka formülasyonu gerekmektedir. (Eğitim sırasında çokça örnekleri verilmektedir) Katılımcı istenilen bilgiler hazır olduktan sonra eğitim takvimine göre açılacak ilk süpervizyon grubuna katılabilir. Hazırlamak için süre sınırı yoktur. Süpervizyon ücreti katılım dönemine göre değişiklik göstermekte olup, ayrıca belirlenecektir. Grup Süpervizyonları online yapılmaktadır.
12-         Verilen belgeler salt bir eğitim belgesi olup, kişinin mesleğinin ilgili kanun ve yönetmeliklerce belirlenen sınırları dâhilinde geçerlidir.

13-         Eğitime 15 gün kala yapılan iptallerde ücret iadesi yapılmamaktadır. Herhangi bir sebepten ötürü, eğitime katılamayan kursiyer bu hakkını başka bir tarihte düzenlenecek olan eğitime katılmak sureti ile saklı tutar.

14-         Aktif Psikoloji Akademisi, hiçbir neden belirtmeksizin eğitimi iptal etme hakkını kendinde saklı tutar. Eğitimin iptal edildiği tarihten sonra katılımcıların ücretleri iade edilir. İsteğe bağlı olarak sonraki eğitimlere de aktarılabilir.

15-         Kayıt için ödeme yapmadan önce mutlaka bizden kontenjan bilgisi alınız. Her bir eğitim için ayrılan toplam kontenjan sayısı eğitim takvimine ve grubuna göre değişiklik göstermektedir. Herhangi bir son kayıt tarihi bulunmamakla beraber, ayrılan kontenjan dolduğu an kayıtlar durdurulur ve bir sonraki grubun kayıtları alınmaya başlanır. Katılım listesi, kesin kayıt bedeli ödeme sırasına göre oluşturulmaktadır. 

16-         Eğitime başvuruda, bizlere “kesin kayıt” sayfasında ilettiğiniz bilgiler esas alınır. Katılımcı, “kesin kayıt” sayfasından kendi kaydını kendisi oluşturur. Eğitime başlayarak beyan ettiğiniz bilgilerin doğruluğunu, internet sitesinde belirtilen katılım şartlarını taşıdığınızı ve koşulları kabul ettiğinizi beyan etmiş sayılır. Katılımcı, bu bilgilerin doğru çıkmaması durumunda belge alamamanın yanı sıra gerekli hukuki yaptırımlar açısından da sorumlu sayıldığını peşinen kabul etmiş bulunmaktadır.

17- Online eğitimler Zoom-Meeting üzerinden interaktif şekilde gerçekleştirilmektedir.

18- Eğitim; saat 09:30’da başlar, 16:30-17:00 arasında grup dinamiğine göre sona erer.

19- Eğitim günlerinde zaruri sebepler dahilinde katılım gösteremeyen katılımcılarımız için ders kayıtları alınmakta, takip eden hafta içerisinde tekrar izleme hakkı verilmektedir.